Saturday, May 26, 2012


Paarden spreekbeurt kan gaan over de materialen die nodig zijn voor het paardrijden is een leuk onderwerp voor een paarden spreekbeurt. Paarden zijn prachtige wezens die al eeuwen lang worden gebruikt om op te rijden, te werken en als metgezellen. Er zijn veel onderwerpen die u kunt bespreken in een spreekbeurt over paarden, want er zijn veel verschillende rassen, bloedgroepen, en anatomische verschillen binnen paarden. Paarden hebben ook interessante paringsrituelen en geboortes, en er zijn veel paarden-specifieke ziekten die kunnen worden genoemd.

Paarden Spreekbeurt
Verschillende rassen
Er zijn bijna 300 verschillende rassen van paarden en pony’s, dus je moet het beperken tot een
haalbaar aantal voor je spreekbeurt. U kunt kiezen voor lichte kleuren, donkere kleuren, meest populaire, meest atletische (gebruikt voor wedstrijden of hippische opleiding, of verschillende bloedgroepen), warmbloedige en koudbloedige.
De vijf meest populaire rassen, volgens ons zijn de Amerikaanse Quarter, Amerikaanse Paint, Arabische, volbloed en Appaloosa.
Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die u hebt voor uw spreekbeurt, kunt u praten over de kenmerken, kleur, tekening, temperament, grootte en sterkte van de dieren.

Geschiedenis / Domesticatie
Volgens National Geographic, werden paarden rond 5500 jaar geleden het eerst bereden in Kazachstan, en sindsdien hebben ze verschillende niveaus van de domesticatie, vaardigheden en toepassingen gekend. Praat over hun gebruik in de oorlog, op boerderijen, in concurrentie, gebruik bij de mens en sport, en de rassen die wild blijven.

Anatomie
Bespreek de verschillen in je paarden spreekbeurt tussen de vroegere paarden en het moderne paard. Leg een paardskelet uit en de werking van organen en hoe de Spijsvertering werkt, tanden specificaties, de 250 botten in hun skelet, en een paard zijn zintuigen, enkele van de mogelijke onderwerpen. Wist u dat een veulen binnen een tot twee uur na zijn geboorte kan staan? Bespreek het paringsritueel,  de draagtijd, de hoeveelheid van de veulens geboren in een keer, en de geboorte. U kunt ook praten over de ontwikkeling van veulens binnen en buiten de baarmoeder.

Ziekten
Er zijn veel paarden-specifieke ziekten die kunnen worden besproken in je paarden spreekbeurt. Praat over de meest voorkomende aandoeningen of ziekten die deze wezens hebben, samen met symptomen, behandelingen en vaccinaties. De meest voorkomende ziekten gevonden met paarden zijn tetanus, ook wel bekend als kaak klem, paardenencefalomyelitis, paarden-influenza (griep) paarden neushoorn pneumonitis, West-Nijl virus en hondsdolheid.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en het zou leuk zijn als je me je spreekbeurt toestuurt dan kan ik hem online zetten!
Mocht je zelf interesse om stukjes te schrijven over spreekbeurt paarden of leren paardrijden of andere paarden weetjes laat het mij weten! We zijn namelijk altijd op zoek naar een paarden spreekbeurt of een goed verhaal over paarden.

No comments:

Post a Comment